Je leven en loopbaan actief vormgeven
Bij Osmosa staan we klaar om je te ondersteunen op jouw weg naar herstel, groei en welzijn. Wij bieden professionele begeleiding op maat voor iedereen die behoefte heeft aan psycho(sociale) therapie, coaching en re-integratie. Onze diensten zijn erop gericht om je te helpen grip te krijgen op moeilijke situaties en stappen vooruit te zetten in je persoonlijke en professionele leven.
Psycho(sociale) therapie
Psycho(sociale) therapie is ontstaan vanuit de psychologie en sociale wetenschappen. De achtergrond van psycho(sociale) therapie ligt in het begrijpen van menselijk gedrag en hoe dit beïnvloed wordt door persoonlijke ervaringen en de omgeving.
Stressmanagement en Re-integratie
Deze begeleiding is een vorm van psycho(sociale) therapie die zich richt op herstel en de opbouw naar werk, door mentale balans tussen belasting en draagkracht optimaal te herstellen, zoda je goed leert omgaan met stress en tegenslagen om zo weer een duurzame relatie met het werk te mogen aangaan.
Trauma, rouw en verlies
Als je iets pijnlijks of schokkends meemaakt in je leven dan is dat een heftige ervaring. Denk aan een escalatie op het werk, baanverlies, een ongeluk, verlies van je huisdier, verlies van gezondheid of de dood van iemand van wie je houdt.
Psychosociale oncologische zorg
Psycho-oncologische zorg of begeleiding richt zich op de kwaliteit van leven. De kernvraag is: “hoe kan ik een waardevol leven leiden als ik kanker heb?” Bij confrontatie met de diagnose van kanker ontstaan veel emoties en vragen.
Coaching
Je kunt met allerlei soorten vragen voor coaching terecht. Deze zijn vaak werk gerelateerd en kunnen te maken hebben met stressregulering, beter communiceren, overbelasting of leiderschaps- of loopbaanontwikkeling.
Jouw behoeften staan bij ons centraal. Samen werken we aan een toekomst waarin je weer volop kunt genieten van het leven. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!
• suïcidaliteit;
• ernstige verslavingsproblematiek;
• eetstoornissen waarbij opname nodig is;
• ernstig agressief en/of antisociaal gedrag;
• ernstige verstandelijke beperking (EVB);
• psychotische toestandsbeelden;
• acute onveiligheid in het gezinssysteem;
• verpleegkundige zorg;
• dagbehandeling.
Wist je dat?
Eén op de vijf werknemers heeft last van werkgerelateerde mentale klachten.