Hoe werken wij

We richten onze aandacht op wat jij als persoon nodig hebt om te herstellen. In de begeleiding kunnen we gebruik maken van verschillende invalshoeken, afhankelijk van waar jij je prettig bij voelt. Dat betekent maatwerk! Dat werkt het beste voor een optimaal resultaat. We werken persoonlijk, betrokken, onafhankelijk gericht op duurzaam herstel.

Je kunt bij ons terecht voor
• Gesprekken op de praktijk
• Online door middel van beeldbellen
• Een combinatie van beiden
• Wandelen

Er zijn drie fases in de behandeling

In het eerste gesprek leg je je verhaal voor. Je krijgt ruim de tijd om je verhaal te vertellen en er wordt doorgevraagd als een thema belangrijk is voor de behandeling. We praten over je gevoeligheden en je krachten. Wat je graag zou willen bereiken en wat je hiervoor nodig hebt. We maken samen een analyse van de klachten en de oorzaken ervan. Vervolgens stellen we een behandelplan op, waarin we afspreken aan welke doelen we gaan werken en welke aanpak het beste bij jou en jouw problemen aansluit. Leefstijl geeft een voorwaarde voor een goed herstel en daarom krijg je het advies om dagelijks te bewegen. Ook maken we een inschatting van het aantal gesprekken dat nodig is om de doelen te bereiken of om duurzaam terug te keren in eigen functie. Mocht je met jouw hulpvraag bij ons niet op de juiste plek zijn dan verwijzen we je in overleg zo nodig door.

Aan het begin en einde van de behandeling en soms tussentijds nemen wij vragenlijsten af om de psychosociale belastbaarheid te meten. De uitkomsten hiervan worden met je besproken en kunnen behulpzaam zijn bij het bepalen van de doelen, de aanpak en evaluatie.

Ben je doorgestuurd door de bedrijfsarts of werkgever? Dan ontvangt de werkgever een trajectvoorstel van de inschatting van het aantal gesprekken, de nodige begeleiding met een beknopte probleemanalyse.

Het delen van gegevens met bedrijfsarts of andere zorgverleners gebeurt alleen als jij hier uitdrukkelijk schriftelijke toestemming voor hebt gegeven. Wij hebben ons te houden aan de privacyrichtlijnen en geheimhoudingsplicht. De toestemming voor gegevensuitwisseling vul je vooraf van de behandeling in en kan op ieder moment door jou worden bijgesteld.

Het doel van een behandeling is om op eigen kracht weer verder te kunnen. Dit betekent dat we, samen met jou, je psychische problemen concreet, doelgericht en praktisch aanpakken. Wij maken gebruik van kennis en vaardigheden uit verschillende stromingen binnen de psychologie. We stemmen de aanpak af op jouw probleem en jou als persoon.

Gedurende de behandeling werken we aan de doelen zoals deze zijn besproken. Hierbij maken we onder meer gebruik van huiswerkopdrachten, waarmee je in je eigen omgeving verder kunt werken aan je doelen. We zullen regelmatig evalueren of de behandeling naar wens verloopt, zo nodig stellen we het behandelplan bij.

Wanneer je de gewenste verandering(en) hebt bereikt, dan begint de terugvalpreventie. Hierin gaan we na of de verandering blijft bestaan en besteden we aandacht aan een plan om dat wat je geleerd hebt vast te houden. We volgen je dan nog een half jaar met een boostersessie na twee maanden en na vier maanden.

Wist je dat?

Een zieke medewerker kost een werkgever gemiddeld € 350,- per dag.